logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Acabats els habitatges públics i els nous equipaments de la plaça Folch i Torres

A finals de febrer va finalitzar la construcció de l’edifici d’habitatges públics de la plaça Folch i Torres. L’edifici, situat al carrer Reina Amàlia, 31-33, aporta al barri 127 nous pisos, la majoria d’ells destinats a la gent gran. A la planta baixa i l’entresòl, la nova construcció acull dos equipaments socials: el nou casal de gent gran Josep Trueta i el casal de barri Folch i Torres. 

separacion
Finalitzat

Data d’inici
15/09/2007

Data de finalització
28/02/2011

Pressupost
2'5 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

El Raval compta amb dos nous equipaments comunitaris que s’afegeixen a la xarxa de centres i serveis socials posada a disposició dels veïns i veïnes del barri. Un d’ells és el nou casal de gent gran Josep Trueta, que reemplaça el local que aquest centre ha ocupat fins ara al número 9 del carrer Sant Pacià. L’altre és el casal de barri Folch i Torres, un equipament de nova creació destinat a acollir activitats diverses adreçades especialment als joves.


Tots dos equipaments es troben emplaçats en els locals de la planta baixa i l’entresòl del nou edifici que el Patronat Municipal de l’Habitatge ha construït al carrer Reina Amàlia, 31-33. L’edifici destaca visualment per la gran façana blanca que presideix la plaça Folch i Torres. Aquesta promoció d’habitatge públic aporta al barri un total de 127 pisos nous, dels quals 96 són habitatges tutelats de lloguer per a gent gran i, els 31 restants, habitatges protegits. El nou edifici compta també al subsòl amb un aparcament amb capacitat per a 78 vehicles.


El nou casal de gent gran Josep Trueta permet als seus usuaris gaudir de més espai i d’unes condicions que milloren la comoditat, l’accessibilitat i les possibilitats d’ús respecte el local del carrer Sant Pacià. El nou equipament compta amb tres grans espais a la planta baixa: la sala d’accés i estada, en la qual s’hi troba el bar, la sala d’actes, i una sala de pas entre les dues anteriors prou ampla per fer-la servir com a espai actiu, especialment per fer-hi exposicions. Al pis de dalt, el casal disposa de sis sales més: dues aules per a cursos diversos, dues sales per a tallers, una aula d’informàtica i un espai polivalent que fa alhora d’accés a la terrassa, situada al pati interior de l’edifici i de grans dimensions.


Pel que fa al casal de barri, disposa a la planta baixa d’una gran sala polivalent, dues aules multimèdia i dues aules comunicacionals, destinades a dur a terme pràctiques que millorin les relacions socials de joves en risc d’exclusió o amb situacions familiars conflictives. A l’entresòl, l’equipament compta amb dues sales per a tallers a més de diversos espais per a despatxos, ja que una de les voluntats del casal és poder oferir atenció personalitzada. El casal de barri Folch i Torres començarà a funcionar d’aquí a unes setmanes, un cop s’hagi completat el procés actualment obert per a adjudicar-ne la gestió.


L’obra conjunta que formen l’edifici d’habitatges i els dos equipaments es va estrenar la tarda del divendres 11 de març amb una visita de portes obertes a ambdós equipaments i una festa al nou casal de gent gran. La celebració va estar amenitzada per diverses actuacions dels grups del casal, com els de cant coral, country i el taller de danses del món. També es van exposar diversos treballs elaborats per les persones que participen en els tallers de manualitats del casal, com ara pintures, peces de ceràmica, labors i ganxet.


L’adequació dels dos nous equipaments ha estat gestionada per Foment de Ciutat Vella i s’ha finançat a través del Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Local.

barra

notÍcies relacionades

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal