logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
El centre cívic de la Barceloneta, millorat amb el Pla de Barris

L’accés i la planta baixa del centre cívic de la Barceloneta presenten ja el seus nous aspectes, un cop acabades les obres que s’hi han fet durant els últims quatre mesos. La redistribució dels espais interiors ha permès adequar als usos actuals del centre les dependències de la planta baixa, mentre que a l’exterior ha estat millorada l’accessibilitat a l’edifici. L’actuació s’ha afrontat en el marc del Pla de Barris, dintre de l’àmbit dedicat a l'equipament comunitari.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
15/06/2010

Data de finalització
15/10/2010

Pressupost
269.537'40 euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

Des de la seva construcció el 1993, el centre cívic de la Barceloneta ha anat experimentant un augment d’activitats i d’usuaris que, si bé ja havien motivat diverses intervencions d’adequació, aconsellaven una actuació de més envergadura per tal de resoldre algunes disfuncions que es concentraven sobretot en la planta baixa.


 


Aquesta planta acull l'àrea de recepció i d'administració del centre, sales destinades a entitats, com ara el club d'escacs, i serveis oberts a tothom, com la zona de wi-fi. Amb les obres que s’han dut a terme entre els mesos de juny i octubre, s’ha fet una nova recepció i, a partir de la redistribució de l’espai ja existent, s’han millorat les condicions de diverses sales i dependències per fer-les més adequades als usos actuals de l’equipament, que guanya en funcionalitat i comoditat pels seus usuaris.


 


Les obres també han tingut incidència a l’exterior de l’edifici, on s’han millorat les condicions d’accessibilitat. El canvi de paviment de la rampa que facilita l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, la col•locació d’una barana de protecció, i el fet d’haver rebaixat l’alçada dels graons de l’escala afegint-ne un de nou, han permès adequar el centre a les normatives d’accessibilitat ara vigents però que no existien quan l'edifici va ser construït.


 


Una altra modificació exterior amb una notable incidència a l’interior de l’equipament ha estat la substitució d’una de les parets de ciment de la façana principal per una vidriera, facilitant així que el centre gaudeixi de molta més entrada de llum natural. En el seu conjunt, l’actuació ha abraçat una superfície total de 150 metres quadrats i ha comportat també els treballs de millora de les instal•lacions i serveis del centre.


 


El projecte executiu de l’obra es va redactar a partir de l'estudi sobre l'estat i l’ús de l'edifici elaborat per l'arquitecte Josep Rosselló, autor del projecte original a partir del qual es va edificar l’equipament fa disset anys. Les obres les ha executat la constructora Teyco.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 info.fcv@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner banner banner banner banner banner
FOMENT CIUTAT VELLA .  Mapa web .  Informació legal