logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Acabades les obres de cobertura d'una pista esportiva i de millora al conjunt escolar de la Maquinista

En el marc del Pla de Barris de la Barceloneta, s'han dut a terme les obres de cobertura d’una pista esportiva de la Maquinista i de millora de l’accés al conjunt escolar situat al passeig de Salvat-Papasseit. En una de les dues pistes exteriors del recinte s’hi ha instal·lat una coberta lleugera i se n’han ampliat les dimensions per tal d’adequar-la a la pràctica normativa de diversos esports de sala. També s’ha adequat l’entrada a l’edifici dels vestidors, ara relacionat amb la pista coberta a través d’una pèrgola de fusta. L’actuació s’ha completat amb la millora de l’accés als dos centres educatius.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
04/07/2011

Data de finalització
12/03/2012

Pressupost
729.654’21

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

L’actuació duta a terme a l’exterior del conjunt escolar de la Maquinista, conformat per l’IES Joan Salvat-Papasseit i l’IES Narcís Monturiol, ha tingut dos grans eixos de millora de l’equipament.


Per un costat, la cobertura d’una de les dues pistes exteriors, la situada més al nord, que ha estat ampliada per tal d’adequar-la a les dimensions reglamentàries de les pistes poliesportives aptes per a la pràctica de diversos esports de sala. La pista pot acollir partits de bàsquet, d’handbol i de futbol sala, així com de minibàsquet en dues pistes més petites situades en sentit transversal a la gran. El sostre col·locat sobre la pista és una coberta de pòrtics de fusta laminada que es sustenta sobre pilars i sense tancaments laterals. S’hi ha instal·lat també un marcador electrònic.


L’altre eix d’actuació ha estat la millora dels accessos tant als centres educatius com a la pista coberta. L’entrada als dos instituts és ara un espai obert en forma d’ample passadís central que relaciona l’interior del recinte i l’espai públic del seu entorn. Aquesta modificació de l’accés permet, alhora, posar en valor i donar més visibilitat als dos elements històrics de l’antiga fàbrica de la Maquinista que es conserven, la xemeneia i l’encavallada.


Pel que fa a l’accés a la pista coberta, s’ha millorat tant la funcionalitat com l’estètica de la connexió entre els vestidors i la pista, ja que la continuïtat entre aquestes dues peces que, abans de l’actuació, establia el mur de pedra que sobresortia de l’edifici dels vestidors, s’estableix ara mitjançant la nova pèrgola de fusta laminada que fa la funció de porxada.


El projecte ha comportat també la millora d’enllumenat de tot el recinte i la incorporació de tres noves zones verdes, dues a banda i banda de la pèrgola i una al voltant de la xemeneia. L’execució de les obres ha anat a càrrec de l’empresa San José Constructora, seguint el projecte redactat per l’arquitecta Gemma Ferré.


La millora de l’accés al conjunt escolar i la cobertura d’una pista de la Maquinista ha format part de l’àmbit d’equipament comunitari del Pla de Barris de la Barceloneta.

barra

notÍcies relacionades

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 info.fcv@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner banner banner banner banner banner
FOMENT CIUTAT VELLA .  Mapa web .  Informació legal