logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
En curs la restauració de l’edifici del mercat del Born

La restauració de l'edifici de l'antic mercat del Born el convertirà en un espai obert a la ciutat. L'estructura de l'edifici existent es restaurarà mimèticament tal com era abans, és a dir, amb les mateixes façanes i cobertes. A més, es respectaran les quatre entrades principals, com a eixos bàsics de comunicació amb el barri. El nou centre podria obrir portes la segona meitat del 2012, un cop fetes també les obres d'urbanització dels carrers de l'entorn.

Presentació Born

pdf
separacion
En fase d´ obres

Data d’inici
01/03/2009

Data de finalització
30/09/2012

Pressupost

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

A l’interior del recinte s’hi faran quatre espais de més de 600 metres quadrats cada un. Tres volums seran tancats, climatitzats, i amb totes les instal•lacions per acollir espais del museu per a exposicions temporals i permanents. També es preveu un quart espai més flexible, amb la possibilitat de tancament, que servirà d’espai de relació amb múltiples usos ciutadans possibles i amb una capacitat màxima de 300 persones. A l’interior del recinte quedaran en exposició permanent les restes arqueològiques de la Barcelona del 1700.

L’avanç de les actuacions que es duen a terme al mercat del Born es presenta puntualment a la Comissió de Seguiment de les obres del mercat, formada per representants de les entitats veïnals de l’àmbit d’influència del Born i de la plataforma de la Ribera, així com representants municipals del Districte de Ciutat Vella, el Museu d’Història de Barcelona, l’Institut de Cultura i les empreses municipals Foment de Ciutat Vella i BIMSA.

En cada sessió s’informa, per part dels responsables municipals, de l’estat de l’obra, alhora que veïns i entitats exposen les seves inquietuds pel que fa a aspectes i problemes susceptibles de millora per tal de fer més compatible el desenvolupament de les obres i les dinàmiques de funcionament quotidià de l’àmbit del Born.


Es preveu que el nou centre pugui obrir al públic en la segona meitat del 2012, un cop acabades les obres de restauració de l’estructura de ferro i la coberta, l’adequació de l’interior pels nous usos, i la urbanització dels carrers de l’entorn.


Aquesta última actuació serà gestionada per Foment de Ciutat Vella, que ha adjudicat la redacció del projecte d’urbanització a l’estudi d’arquitectura PCG. L'àmbit al voltant del Born que s’urbanitzarà és el que formen els carrers Fusina, Comercial, Ribera i Comerç, la plaça Comercial i el passatge Mercantil.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal