logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Rehabilitada la Casa del Porró, que serà un nou equipament cultural per la Barceloneta

Han finalitzat les obres de rehabilitació de la finca del número 6 del carrer Sant Carles, coneguda popularment a la Barceloneta com la Casa del Porró. L’actuació ha permès adequar com a equipament una finca que està considerada una mostra de l’arquitectura de la Barceloneta del 1753, quan va ser fundat el barri. La façana ha estat restaurada seguint el patró original i la volumetria s’ha mantingut intacta, mentre que l’interior s’ha refet per complet per adaptar-lo al nou ús de l’edifici.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
15/11/2010

Data de finalització
21/07/2011

Pressupost
447.277'78 euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

Els treballs de rehabilitació han respectat tant la façana original de l’edifici, en la que destaca la recuperació de la tonalitat vermellosa que caracteritzava algunes de les primeres construccions de la Barceloneta, com la volumetria, que s’ha mantingut en l’estructura de planta baixa i un pis. Les dues plantes tindran usos polivalents que s’han d’acabar de definir. En el marc del grup de cultura, s’ha creat una comissió de treball per tal de determinar els usos que tindrà l’equipament.


L’edifici s’ha dotat d'uns nous lavabos, s’ha reformat l’escala i s’ha col·locat un ascensor, adosat a la mitgera sud per tal d’alliberar el màxim d’espai. En la mateixa línia d'aprofitar tant com sigui possible l'espai disponible, les instal·lacions tècniques han estat reubicades a la coberta de l'edifici. La superfície útil construïda és de 141'46 metres quadrats, repartits a parts iguals entre ambdues plantes. Les obres les ha dut a terme la constructora Contratas y Obras.


La finca del carrer Sant Carles, 6, coneguda com la Casa del Porró, està considerada una mostra de l’arquitectura original de la Barceloneta del segle XVIII. La singularitat dels seus acabats i el fet de formar part de la primera generació de construccions que hi hagué en aquest barri nascut el 1753 confereixen a l’edifici un valor patrimonial a preservar i, alhora, a posar a l’abast de la ciutadania, un fet que serà possible a través del nou ús de la finca com a equipament pel barri.


La rehabilitació de la Casa del Porró forma part de l’àmbit d’equipament comunitari del Pla de Barris de la Barceloneta, i s’ha articulat a través de l’actuació destinada a l’adquisició de sòl i millora de sostre per a ús social i equipaments.


L’edifici va passar a ser de titularitat municipal el juny del 2009, a través d’una permuta de finques entre l’Ajuntament de Barcelona i la societat Inmuebles e Inversiones Gumont.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal