logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
La nova oficina integral de la Seguretat Social, un edifici singular i de serveis al Raval

A la confluència dels carrers Arc del Teatre i Om ha finalitzat la construcció del nou edifici que acollirà una oficina integral de la Seguretat Social. Es tracta d’un edifici singular que posa de manifest una de les característiques fonamentals de la transformació de Ciutat Vella, la integració de l’arquitectura moderna en l’entramat urbà històric. L’equipament permetrà unir en un mateix espai diversos serveis fins ara dispersos en diferents seus, facilitant així els tràmits administratius de la ciutadania.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
01/06/2009

Data de finalització
30/04/2011

Pressupost
8'6 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

La nova construcció és de sis plantes d’alçada i s’estructura en tres volums que, visualment, ofereixen una imatge que suggereix una superposició de capses no perfectament alineades. Aquesta característica, junt amb el filtre metàl·lic que protegeix les parets de vidre recobrint i uniformitzant tot l’exterior, confereixen a l’edifici un aspecte singular.


El primer volum, el de la planta baixa, adopta la forma geomètrica de la parcel·la sobre la qual s’alça l’edifici i estableix una relació de continuïtat amb l’espai públic del voltant. Les plantes entre la primera i la quarta conformen el segon volum, que fa un lleuger gir respecte el primer i es situa en la direcció del carrer Om. Aquest gir genera un voladís que es converteix en el porxo que fa de marc i alhora de protecció de l’accés a l’edifici. Per últim, les plantes cinquena i sisena es troben en el tercer volum, que de nou fa un gir que s’orienta en una direcció intermitja entre les dues anteriors. L’edifici ha estat dissenyat per l’estudi d’arquitectes Baena-Casamor, les obres les ha dut a terme la constructora FCC i la gestió de l’actuació ha anat a càrrec de l’empresa municipal Foment de Ciutat Vella.


La construcció de l’edifici s’ha completat amb la urbanització del seu entorn perimetral. Destaca el nou espai públic situat entre l’edifici i la paret mitgera a la qual estava adossat l’antic mercat del Carme, l’equipament que abans ocupava aquest espai. El fet que la nova construcció tingui una base inferior en superfície que la de l’antic mercat, ha permès generar aquest nou espai públic que, a més d’exercir com a zona d’accés a l’edifici, possibilita la continuïtat natural dels carrers Om i Mina, contigus en el traçat però que quedaven tallats per la presència del mercat.


Unir serveis per facilitar les gestions del ciutadà


La posada en funcionament de la nova oficina integral permetrà unir en aquest edifici un total de set serveis que fins ara operaven en diferents seus: dos centres d’atenció de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, dues administracions de la Tresoreria General de la Seguretat Social i tres unitats de recaptació executiva.


La unificació d’aquestes tres funcions en un sol edifici derivarà en un millor servei pels ciutadans que hagin de formalitzar algun tràmit administratiu relacionat amb la Seguretat Social. Fins ara, la dispersió en diverses seus implicava en alguns casos el desplaçament del ciutadà per fer gestions que ara podrà fer dintre del mateix equipament.


En les seves funcions d’administració de la TGSS i d’unitat de recaptació executiva, el nou edifici d’oficines del Raval donarà servei als afiliats que resideixin en els codis postals 08001, 08002, 08003, 08004, 08038, 08039 i 08040. Com a centre d’atenció de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, l’edifici serà el centre de referència d’aquests mateixos codis i també del 08009, 08010, 08011 i 08015. Des del nou edifici es donarà també servei, només com a unitat de recaptació executiva, a una quinzena de municipis de les comarques del Baix Llobregat i del Maresme.


El número de treballadors d’aquesta nova oficina integral de la Seguretat Social serà de 89. A partir de les estadístiques d’atenció de les tres funcions que s’agruparan en el nou equipament, s’estima que passaran diàriament per l’edifici un promig d’unes 1.240 persones.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 info.fcv@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner banner banner banner banner banner
FOMENT CIUTAT VELLA .  Mapa web .  Informació legal