logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Acabada la construcció de l'edifici annex del Museu Picasso

L'edifici annex que amplia les dependències del Museu Picasso ja està a punt per entrar en servei, un cop finalitzades les obres de construcció. El nou edifici, situat a la plaça Jaume Sabartés i arquitectònicament independent del palau medieval que acull el museu, està conformat de soterrani, planta baixa i un pis d’alçada. Acollirà el centre de documentació, l'arxiu i la biblioteca, entre altres serveis relacionats amb l'estudi i la divulgació de l'obra picassiana.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
15/07/2009

Data de finalització
16/02/2011

Pressupost
4'5 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

L'edifici construït és arquitectònicament independent de l'actual Museu Picasso, ja que amb aquest annex no es busca tant ampliar els espais expositius sinó disposar de noves dependències en les quals s'apleguin serveis relacionats amb l'estudi i la divulgació de l'obra picassiana, com ara el centre de documentació, l’arxiu o la biblioteca.


La superfície total construïda és de 1.721'33 metres quadrats, els quals es distribueixen en tres nivells: soterrani, planta baixa i primera planta. La planta baixa acollirà la recepció i tindrà espais habilitats per poder realitzar activitats, la primera planta es destinarà íntegrament a acollir el centre de documentació, l’arxiu i la biblioteca del museu, i el soterrani es reservarà a l’ús intern.


El nou edifici està pensat com un contenidor organitzat per la presència d’un lluernari transversal que transporta la llum exterior a les plantes primera i baixa. Una façana de vidre protegida per un voladís interrelaciona l'interior de l’edifici amb l'espai exterior, fent-se possible així la continuïtat visual entre el jardí del museu i la plaça, dissenyats de manera unitària.


Amb l'entrada en servei de l'edifici annex, el Museu Picasso disposarà d'una doble via d'accés, l'actual del carrer Montcada i la que el nou edifici aporta per la plaça Jaume Sabartés. Aquest nou accés permetrà descongestionar el carrer Montcada, on l'afluència de visitants al museu condiciona durant moltes hores del dia bona part de l'espai públic.


El projecte de l’edifici annex del Museu Picasso és de l’arquitecte Jordi Garcés, mentre que l’execució de les obres ha anat a càrrec de la constructora OHL.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 info.fcv@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner banner banner banner banner banner
FOMENT CIUTAT VELLA .  Mapa web .  Informació legal