logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Es construeix l'aparcament soterrat i l'àrea logística de la Boqueria, primera actuació de la reforma de la Gardunya

Des del setembre del 2010 es troben en curs les obres de construcció de l’aparcament soterrat de la plaça de la Gardunya i de l'àrea d’activitats logístiques del mercat de la Boqueria. És la primera de les cinc grans actuacions previstes en el marc de la reforma de la plaça de la Gardunya.

Pla Director reforma plaça Gardunya i entorns

pdf
separacion
En fase d´ obres

Data d’inici
13/09/2010

Data de finalització
00/00/0000

Pressupost
31 M euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

Les obres de construcció de l’aparcament soterrat i de l’àrea d’activitats logístiques del mercat de la Boqueria tenen una durada prevista de 34 mesos. Si bé el termini inicialment establert era de 38, el primer trimestre de desenvolupament de les obres ha permès preveure una rebaixa de quatre mesos, ja que el sistema de construcció finalment emprat possibilita aquest guany de temps. Es preveu que l'aparcament pugui entrar en servei un cop transcorreguts 29 mesos de l'obra, el febrer del 2013.


 


L'aparcament serà de tres plantes i tindrà una capacitat de 440 places d’ús públic, distribuïdes entre la segona i la tercera plantes. La primera es destinarà per a ús exclusiu dels paradistes i els proveïdors del mercat de la Boqueria, que disposaran de 76 places per fer la càrrega i descàrrega que actualment duen a terme a la superficie de la plaça. El soterrament de l’àrea logística del mercat permetrà triplicar l’espai destinat a magatzems, dels 948 metres quadrats actuals als 2.634 de la nova infraestructura. Repartits entre les tres plantes, hi haurà 79 magatzems de deu metres quadrats cada un. L’actuació al subsòl de la plaça de la Gardunya abraçarà una superfície total construïda de 22.349 metres quadrats.


 


Aquesta obra, la de més complexitat tècnica ja que afecta el subsòl, és la primera de les cinc grans actuacions de les quals constarà la reforma de la plaça de la Gardunya. Les altres quatre seran la construcció de 64 habitatges (50 públics i 14 privats) a la banda de muntanya de la plaça, la construcció d’un equipament per a l’Escola Massana a la banda de mar, la dignificació de la façana de la Boqueria que mira a la Gardunya, i la urbanització del nou espai públic resultant del soterrament de l’aparcament que, fins el moment d’iniciar aquesta ambiciosa reforma, ha condicionat els usos de la plaça com a espai ciutadà.


 


El Pla Director de la reforma de la plaça de la Gardunya va ser redactat pel despatx de l'arquitecta Carme Pinós. L’encàrrec municipal de les directrius que havia de seguir aquesta reforma es va fer a partir de les conclusions derivades del procés de participació ciutadana que el Districte de Ciutat Vella i l’empresa municipal Foment de Ciutat Vella van impulsar durant els mesos d’abril i maig del 2005.


 


La plaça de la Gardunya és l’últim gran espai del Raval que resta per transformar en el marc del procés de regeneració urbana i social que ha viscut Ciutat Vella dels anys vuitanta ençà.

barra

notÍcies relacionades

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal