logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
S'acaba la rehabilitació de l’edifici del carrer Regomir 7, que amplia l'espai del Centre Cívic Pati Llimona

La rehabilitació integral de l’edifici històric situat al número 7 del carrer Regomir permet ampliar les dependències del Centre Cívic Pati Llimona, amb el qual ha quedat connectat interiorment. L’actuació ha respectat dos elements originals de l’edifici, la façana i els sostres ornamentals. També s'ha posat en valor un nou tram de muralla romana, integrada en el pati interior situat entre els dos edificis que ara acullen l'equipament, i diversos vestigis arqueològics, visibles des de la planta baixa.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
15/07/2009

Data de finalització
15/07/2011

Pressupost
5'9 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

Les obres de rehabilitació s’han afrontat en diverses fases. En la primera, es va consolidar la façana original, la qual posteriorment ha estat restaurada a través d’un procés que ha inclòs la neteja, l’arranjament d’alguns elements malmesos i la pintura.


En la segona fase es va enderrocar bona part de l’estructura interior de l’edifici, un enderroc, però, del qual van quedar protegits els sostres de motius ornamentals,  un element de valor patrimonial que també ha estat conservat.


La tercera fase de l’obra va consistir en l’alçat de la nova estructura, fase a la qual van seguir els acabats i les connexions interiors amb l’edifici que el centre cívic ha ocupat des dels seus orígens al carrer Regomir, 3.


Les dependències originals de l’equipament han estat també intervingudes. S’ha millorat l’accessibilitat als lavabos i s’han modernitzat diverses instal•lacions. També s’han adequat els espais de l’actual centre cívic que resulten afectats per l’obertura dels passos interiors cap a les noves dependències de Regomir, 7.


Així mateix, l’actuació ha permès la recuperació d'un tram de disset metres de la muralla romana, la qual queda integrada al pati interior que s'ha generat entre les dues finques que ara acullen el centre cívic. A més, tal com ja passava amb l’edifici de Regomir, 3, que mostra diversos vestigis romans a peu de carrer a través d’una vidriera, també el del número 7 posa en valor l'arqueologia conservada, que els usuaris i visitants del centre travessaran en accedir-hi per la planta baixa.


Per últim, s’ha restaurat la capella de Sant Cristòfol, original del segle XIX i situada a peu de carrer entre els dos edificis, si bé integrat en l’estructura del de Regomir, 7.


Les obres de rehabilitació de l'edifici del carrer Regomir, 7 i d'adequació de les dependències del centre cívic a l'edifici del carrer Regomir, 3 les ha dut a terme l'empresa San José Constructora, SA.

barra

notÍcies relacionades

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal