logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
El Palau Alòs, a punt pels seus nous usos socials un cop rehabilitat

El Palau Alòs es troba ja a punt per exercir els seus nous usos socials, un cop finalitzades les obres de rehabilitació d'aquesta finca històrica que ha estat adequada com a equipament multifuncional. Els tres serveis que acollirà el nou equipament seran una escola bressol, un casal de joves i un centre de formació d’adults. El Palau Alòs està situat al número 55 del carrer Sant Pere Més Baix i destaca per la gran presència de la seva façana, rehabilitada amb un revestiment de pedra que imita el color original de l'edifici, d'origen medieval.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
01/07/2009

Data de finalització
04/03/2011

Pressupost
4'7 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

La rehabilitació ha respectat l’estructura històrica del Palau Alòs, conformada per cinc nivells: planta baixa, principal, primer pis, segon pis i coberta. La planta principal comptava originalment amb un pati interior que havia estat readaptat com a teatre i que ara s’ha recuperat com un espai integrat a la zona de jocs de l’escola bressol.


Aquest centre i el casal de joves es reparteixen els espais de la planta baixa i del pis principal, si bé l’escola bressol disposa també d’un petit espai en el primer pis. La resta d’aquesta planta i tot el segon pis els ocupa el centre de formació d’adults.


L'element visual més cridaner de la rehabilitació duta a terme és la façana principal, en la qual s'han consolidat els balcons del pis principal i les finestres del primer pis, i s'ha col·locat un revestiment de pedra que imita el to marronós original de l’edifici. També s'ha conservat el detall ornamental que reprodueix les inicials del Palau Alòs. La planta baixa compta amb un altre tipus de revestiment, de pedra de cantera i de tonalitat grisenca.


El projecte de rehabilitació del Palau Alòs fou definit en el marc del Pla de Barris de Sant Pere i Santa Caterina, ja que els usos col·lectius als quals està destinat el nou equipament van ser integrats dintre dels programes socials del projecte integral que es va desenvolupar en aquests barris, entre els anys 2004 i 2009, amb l’objectiu de promoure millores físiques i socials.


Les obres les ha dut a terme la constructora Copisa, seguint el projecte redactat per AM Arquitectes. L’actuació ha abraçat una superfície total de 3.332 metres quadrats, dels quals 2.991 són de superfície útil.


El Palau Alòs és una finca d’origen medieval que es va anar conformant a partir de l’agrupació d’immobles per part de diferents propietaris entre els últims anys del segle XVI i els primers del XVII. El 1738, Josep Francesc d’Alòs, Marquès de Puertonuevo, va adquirir cinc finques del carrer Sant Pere Més Baix, entre les quals hi havia la part més important del que a partir d’aleshores va passar a ser el Palau Alòs.


Al llarg del segle XX l’edifici va tenir diversos usos i llogaters. Des de la Segona República va acollir el Centro Obrero Aragonés, que fou l’entitat que va reconvertir en teatre el pati interior. Posteriorment, va passar a ser la seu de la Penya Cultural Barcelonesa, últim ús del Palau Alòs fins aquesta rehabilitació que el retorna a la funció social.

barra

notÍcies relacionades

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 info.fcv@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner banner banner banner banner banner
FOMENT CIUTAT VELLA .  Mapa web .  Informació legal