logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies

barra
Acabada la rehabilitació de la Fàbrica del Sol

En els últims dies d’agost van finalitzar les obres de rehabilitació i adequació pel seu nou ús com a Fàbrica del Sol de l'antic edifici modernista que havia acollit les oficines de la Catalana de Gas. El nou equipament municipal, que està situat al número 1 del passeig Salvat-Papasseit, desenvoluparà a partir d'aquesta tardor una tasca pionera pel que fa a la promoció de l'educació ambiental i la sostenibilitat.

separacion
Finalitzat

Data d’inici
01/02/2009

Data de finalització
31/08/2009

Pressupost
1'5 milions d'euros

barcelona

Ampliar imatge >

Cargando Mapa...

cargando

 

separacion

La rehabilitació de l'edifici, projectat originalment per Josep Domènech i Estapà el 1907, ha estat executada per les empreses Natursystem i Copisa i ha tingut un cost total d'un milió i mig d'euros.


Els treballs, dirigits per l'arquitecte Antoni Solanas, han seguit criteris bàsics de construcció sostenible per tal que el primer exemple de respecte amb el medi ambient i de responsabilitat en l'ús dels recursos sigui el del propi edifici en el qual s'ubica el nou centre.


La Fàbrica del Sol funcionarà com un organisme viu retroalimentat a partir de les energies renovables i l'aprofitament dels cicles naturals, destacant especialment les plaques fotovoltaiques instal·lades a la teulada i en una de les façanes de l'edifici.


L'equipament fa una funció divulgativa a partir de l'exposició permanent que acull i de les activitats, tallers i exposicions temporals que programa.

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal