logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
10 setembre 2011

En curs les obres de remodelació de la plaça del Pedró

imagen

Des del 10 de setembre són en curs les obres de remodelació de la plaça del Pedró, la primera de les actuacions de l’àmbit d’espai públic del Pla de Barris del Raval Sud que s'ha posat en marxa. La plaça guanyarà espai d’ús ciutadà i reduirà la circulació de vehicles per mitjà de la reconversió en espai per a vianants del tram del carrer del Carme que circula en paral·lel a la plaça. L’actuació vol reforçar la plaça del Pedró com a pòrtic d’entrada al Raval i contribuir a realçar el valor patrimonial del conjunt monumental de la capella de Sant Llàtzer, que disposarà d’un espai públic immediat més adequat. El projecte incorpora la instal·lació de la xarxa de recollida pneumàtica de residus.

imagen de separacion

L’emblemàtica i històrica plaça del Pedró es reordena per tal d’ampliar l’espai destinat als vianants i millorar-la com a espai públic d’ús ciutadà, una actuació que aportarà com a principal novetat arquitectònica la reconversió en espai de vianants del tram del carrer del Carme des d’Erasme de Janer fins a la confluència amb Sant Antoni Abat.

Per tal de generar aquest guany d’espai pels vianants, la plataforma triangular situada davant la capella de Sant Llàtzer s’estendrà lateralment fins a la línia de façana que conformen els edificis del carrer del Carme integrats en la plaça del Pedró. Tant el triangle ja existent com el nou espai públic per a vianants que es generarà es pavimentaran de manera uniforme, conformant-se així un espai ample que estendrà la plaça del Pedró fins a tocar del carrer Bisbe Laguarda, ja que la reconversió en àrea de vianants del tram del carrer del Carme que s’endinsa a la plaça farà que el límit de l’espai d’ús ciutadà no sigui a la confluència dels carrers Carme i Hospital, com fins ara, sinó al punt de continuïtat entre Hospital i Sant Antoni Abat.

L’actuació permet fer front a l’important condicionant que fins ara ha suposat que l’espai públic de la plaça del Pedró estigui limitat per la presència a banda i banda de dues calçades de circulació de vehicles. La del carrer Hospital, més transitada que la que es suprimirà del carrer del Carme, es mantindrà, si bé s’aplicaran mesures per pacificar-ne el trànsit d’acord amb el fet que serà un carril adjacent a una zona de vianants.

La remodelació de la plaça del Pedró vol reforçar el paper d’aquest enclavament com a pòrtic d’entrada del Raval Sud, un punt de referència des del qual s’inicien diversos recorreguts naturals i quotidians pel barri. També és objectiu de l’actuació contribuir a realçar el valor patrimonial i arquitectònic de tot el conjunt monumental de la capella de Sant Llàtzer, recuperat en diverses etapes en els últims anys i que guanyarà presència disposant d’un espai públic immediat més adequat per a l’ús ciutadà.

L’actuació a la plaça comporta també diversos treballs de millora en les xarxes de clavegueram, que incorporarà nous embornals per optimitzar el drenatge, i d’enllumenat públic, que guanyarà en potència amb la instal·lació de nous punts de llum i el manteniment dels ja existents. La remodelació es completarà amb la renovació del mobiliari urbà i de l’arbrat de la plaça.

Les obres tenen una durada prevista de set mesos, termini que situa l’acabament dels treballs cap a l’abril de l’any que ve. El projecte de remodelació ha estat redactat per Valeri Consultors Associats, mentre que l’execució de les obres ha estat adjudicada a Eurocatalana Obres i Serveis.

El Pla de Barris del Raval Sud contempla un total de 34 actuacions, vuit de les quals corresponen a l’àmbit de millora de l’espai públic. Altres punts del barri que aniran sent remodelats en el marc d’aquest projecte integral d’intervenció són els carrers Arc del Teatre, Guàrdia i Est, els entorns de Sant Pau del Camp, el carrer Lleialtat, la plaça Blanquerna, el carrer Riereta, i els enllaços del Raval amb l’avinguda del Paral·lel i amb la ronda de Sant Pau per la plaça Folch i Torres. El Pla de Barris destina a la millora del Raval Sud un total de 15 milions d’euros, que financen a parts iguals la Generalitat de Catalunya, a través de la Llei de Barris, i l’Ajuntament de Barcelona.


perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal