logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
7 desembre 2011

Espais públics i equipaments comunitaris milloren a la Barceloneta amb el Pla de Barris

imagen

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha presentat aquest dimecres, 7 de desembre, les últimes actuacions acabades a la Barceloneta en el marc del Pla de Barris. Dintre de l’àmbit d’espai públic, s’han millorat el conjunt de les tres places de la Maquinista, el carrer Andrea Dòria i la font de Carmen Amaya de la plaça Brugada, mentre que en el d’equipament comunitari s’ha rehabilitat la finca del carrer Sant Carles, 6 com a Casa de la Barceloneta del 1761.

imagen de separacion

El guany d’espai per a vianants, les millores en l’accessibilitat i la dotació d’un nou equipament cultural que recupera la memòria històrica del barri són les tres principals millores que aporten a la Barceloneta les últimes actuacions dutes a terme en el marc del Pla de Barris. Aquest dimecres, 7 de desembre, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, les ha presentat en una roda de premsa que ha tingut lloc a la finca rehabilitada del carrer Sant Carles, 6, coneguda popularment com la Casa del Porró i que acull a partir d’ara la Casa de la Barceloneta del 1761.

Les tres places del conjunt d'habitatges de la Maquinista han estat millorades com a espais públics d’ús ciutadà. La plaça central, la de Pompeu Gener, ha estat potenciada com a espai d'estada i no només de pas com era fins abans de la intervenció, mentre que a les dues places laterals, les d'Antoni Genescà i de la Maquinista, s'han fet diverses millores per fer-les més agradables i trencar l’aïllament que fins ara han patit en relació amb l'entorn.

Pel que fa a la remodelació del carrer Andrea Dòria, que s’ha fet de prioritat per als vianants, i a la instal·lació d’una rampa a la font de Carmen Amaya de la plaça Brugada, la doble intervenció ha format part de l’actuació que ha tingut per objectiu millorar l’accessibilitat des del passeig Marítim al conjunt d’equipaments que es concentra en aquesta zona, que presenta els desnivells més accentuats entre la superfície del passeig i la de l’entramat urbà del barri.

En darrer terme, la rehabilitació integral de la finca del número 6 del carrer Sant Carles ha permès adequar-la per al seu nou ús com a equipament cultural per al barri. L’edifici, considerat una mostra de l’arquitectura fundacional de la Barceloneta del 1753, acollirà la Casa de la Barceloneta del 1761, a petició de les entitats del barri.


Dossier de premsa

pdf

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal