logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
12 desembre 2011

El Pla de Barris dinamitza el comerç del Raval Sud amb la campanya “Per Nadal vine al Raval”

imagen

Entre el 17 i el 28 de desembre, el Pla de Barris del Raval Sud i les associacions de comerciants impulsen “Per Nadal vine al Raval”, una campanya destinada a dinamitzar el teixit comercial de l’àrea en la qual es desenvolupa el projecte integral de millora física i social. El sorteig de regals entre els clients, un joc de localitzar innocentades, unes rutes guiades tant pels comerços històrics com pels de noves tendències, i una festa final la tarda del dia 28 a la Rambla del Raval seran les accions de la campanya.

imagen de separacion

“Per Nadal vine al Raval” és una campanya integrada dintre del camp d’actuacions socials, urbanístiques i econòmiques del Pla de Barris del Raval Sud, el projecte d’intervenció que es troba en desenvolupament des del meitat del 2010. En aquest camp d’actuació està previst el desplegament de diferents programes de dinamització social i econòmica, un dels quals és la campanya de promoció del comerç del Raval Sud que es desenvoluparà entre els dies 17 i 28 de desembre coincidint amb les dates nadalenques i a la qual s’han adherit al voltant de 150 comerços.

La campanya té com a finalitat afavorir la visualització del teixit comercial i de restauració del Raval Sud tant entre els veïns del barri com entre la resta de barcelonins, i inclou diferents accions: sortejos, lliurament de bosses reutilitzables als clients de forma gratuïta, rutes guiades a peu per descobrir els comerços històrics i també els moderns, jocs de descoberta i una festa final de cloenda amb lliurament de premis.

Premis per als clients

Entre els dies 17 i 28 de desembre, els gairebé 150 comerços adherits a la campanya lliuraran uns cupons als clients per cadascuna de les compres que hi facin. Els cupons donaran la possibilitat de participar en el sorteig de diversos premis, com ara una nit a l’Hotel Barceló Raval, una nit amb sopar a l’Hotel Espanya, un abonament per anar a la Filmoteca, un sopar al restaurant Norai del Museu Marítim o entrades per al Liceu, entre molts altres regals. Per cada compra, també  es lliurarà una bossa reutilitzable.

Rutes a peu pels comerços històrics i els moderns

Els comerciants del Raval Sud volen mostrar la gran diversitat de la seva oferta. Una manera més amena de redescobrir aquesta oferta és la participació en alguna de les rutes guiades que s’han programat per aquests dies i en les quals serà possible descobrir alguns dels secrets i les anècdotes d’establiments, botigues, petites indústries o negocis familiars oberts al segle XIX, com la Bodega Montse, o a principi del segle XX, com el Mesón David, les Gràfiques Sanpons o l’empresa Torrente Tecno Industrial. Les rutes permetran també descobrir com el Raval Sud va integrant noves propostes i tendències comercials a través d’establiments com Muchafibra o Lo de Flor. Es faran dues rutes diferents (Ruta Est i Ruta Oest) que inclouran més de mig centenar d’establiments. La història de tots ells quedarà recollida en una guia que s’edita també amb motiu d’aquesta campanya.

Recerca d’innocentades

La campanya “Per Nadal vine al Raval” inclou un joc de descoberta pensat per als clients i en el qual també es posaran diversos premis en joc. Es tracta de descobrir durant el període que dura la campanya, és a dir, entre el 17 i el 28 de desembre, els comerços que faran innocentades. Participaran en el joc 13 botigues, i caldrà descobrir en cadascuna d’elles la innocentada que amaguen per als clients en forma d’objecte estrany entre el material habitual de la botiga. Per guanyar premis s’haurà d’omplir una butlleta en la qual caldrà apuntar els establiments i les seves innocentades, i lliurar-la el dia 28 a la festa de cloenda de la campanya. Seran vàlides totes les butlletes amb un mínim de vuit innocentades localitzades.

Festa de cloenda

La festa de cloenda de “Per Nadal vine al Raval” tindrà lloc el 28 de desembre a partir de les 17.30 hores a la Rambla del Raval. Música, tallers, jocs, titelles, berenar amb xocolata per als menuts i el mercat d’artesans, el qual estarà obert des de les 11 del matí, ompliran d’animació la festa. Durant l’acte es faran els sortejos i el lliurament dels regals tant del joc dels cupons de compra com del de la recerca de les innocentades. Els afortunats hauran de recollir els seus premis de manera presencial durant la festa.

La campanya “Per Nadal vine al Raval” ha estat dissenyada pel grup de treball de comerç del Pla de Barris, el qual formen les següents entitats i institucions: el Districte de Ciutat Vella a través del Pla de Barris del Raval Sud i dels tècnics del barri del Raval, Barcelona Activa a través del programa “Treball als Barris”, l’Associació de Veïns i Comerciants del carrer Nou de la Rambla, l’Associació de Comerciants Rambla del Raval, l’Associació de Comerciants Raval Verd, l’Associació de Comerciants dels carrers Sant Pau i Junta de Comerç, l’Associació de Comerciants dels carrers Unió i Marquès de Barberà; l’Eix Comercial del Raval i la Fundació Tot Raval.


Fulletó Per Nadal vine al Raval

pdf

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal