logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
26 gener 2012

El Pla de Barris porta al Raval Sud els plans d’ocupació de Barcelona Activa

imagen

De manera complementària al Pla de Barris, Barcelona Activa ha començat a desenvolupar al Raval Sud el programa Treball als Barris, a través del qual es facilita l’acompanyament a la inserció laboral, l’ocupació i el desenvolupament local. El programa està obert a tots els veïns i veïnes del barri del Raval i es vertebra a partir de dos grans eixos: el Punt d’Informació i Orientació per l’Ocupació, des d’on s’ofereix atenció i assessorament personalitzat en matèria d’ocupació i es facilita el contacte per a l’emprenedoria, i els programes de desenvolupament local, a través dels quals es dóna suport a tot un conjunt d’accions per promoure les potencialitats econòmiques i comercials del barri.

imagen de separacion

El punt d’informació al Raval Sud del programa Treball als Barris és a la seu de l’empresa municipal Foment de Ciutat Vella, al carrer Pintor Fortuny, 17-19, 1a planta. El punt compleix una doble funció, ja que deriva els veïns i veïnes interessats cap els recursos ocupacionals existents al barri i a la ciutat, tot procurant-ne el seu accés àgil, i els informa dels programes de formació i d’adquisició de competències professionals, per tal de millorar les possibilitats d’inserció laboral de les persones en situació d’atur.

L’altre eix del programa el conformen els programes de desenvolupament local, a través dels quals es dóna suport a tot un conjunt d’accions que permetin promoure les potencialitats econòmiques i comercials del barri.

Recentment, el projecte Treball als Barris de Barcelona Activa ha incorporat al Raval Sud cinc persones per fer tasques complementàries al Pla de Barris a través dels plans d’ocupació. Dues d’aquestes persones estan dedicades al suport al teixit econòmic i comercial, dues més donen suport al programa de rehabilitació, i la restant el dona al projecte d’ajuda a l’alfabetització digital.

Des del suport al teixit econòmic i comercial es recolliran les dades dels comerços del Raval Sud com a pas previ a l’elaboració en format digital d’una guia que reculli les característiques dels establiments comercials del barri. Pel que fa al suport al programa de rehabilitació, des dels plans d’ocupació s’elaborarà un informe tècnic i social per tal d’establir la prioritat de les finques en les quals es fa necessari intervenir.

Per últim, des del suport a l‘alfabetització digital s’oferirà ajuda a les persones que tenen dificultats per buscar feina mitjançant les noves tecnologies. Abans de començar a desenvolupar-se el programa Treball als Barris al Raval Sud, es va parlar amb entitats socials del territori amb l’objectiu de detectar les necessitats prioritàries que cal afrontar, entre les quals destaca la de l’alfabetització digital. Per aquest motiu, aquest projecte vol facilitar l’apropament a les noves tecnologies en el procés de recerca d’ocupació laboral. El projecte de suport a l’alfabetització digital al Raval Sud de Barcelona Activa sumarà esforços i unificarà recursos amb el projecte de la Biblioteca de Sant Pau.

El programa Treball als Barris es du a terme en dotze barris de Barcelona i compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. A Ciutat Vella, es desenvolupa en les tres àrees on s’han fet o es troben en curs Plans de Barris: Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, la Barceloneta i el Raval Sud.


Accedeix al web de Barcelona Activa
http://www.barcelonactiva.cat/barcelonactiva/cat/

pdf

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal