logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
17 febrer 2012

Aquest diumenge, festa d’inauguració de la remodelada plaça Salvador Seguí

imagen

Aquest diumenge, 19 de febrer, es celebra la inauguració de la plaça Salvador Seguí després de la remodelació que s’hi ha dut a terme. L’actuació ha adequat aquest espai públic del Raval a la seva nova  funció d’accés i entorn del nou edifici de la Filmoteca de Catalunya, que iniciarà la seva programació regular el dimarts 21 de febrer. La festa d’inauguració de la plaça començarà a les 11’30 hores i tindrà un acte institucional a la una del migdia, amb la presència de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs. La matinal festiva donarà pas a una jornada de visites guiades i de sessions gratuïtes a la Filmoteca entre les 14 i les 18 hores. Per accedir a l’equipament caldrà una invitació que podrà recollir-se durant la festa del matí. 

imagen de separacion

El barri del Raval celebra aquest diumenge, 19 de febrer, la festa d’inauguració de la remodelada plaça Salvador Seguí. L’actuació que s’ha dut a terme en aquest espai públic situat a la confluència dels carrers Sant Pau i Robador ha permès adequar-lo a la seva nova funció d’accés i entorn immediat de la nova seu de la Filmoteca de Catalunya, que també es donarà a conèixer a la ciutadania aquest diumenge i que iniciarà la seva activitat regular el dimarts 21 de febrer.

La pavimentació amb pedra calcària a la portuguesa, l’anomenada “calçadinha”, amb un dibuix en successió de semicercles que té continuïtat a l’interior de l’equipament, la millora de les xarxes de subministrament de serveis, la renovació del sistema de sanejament, la instal·lació de dues noves columnes d’enllumenat públic i la col·locació de sis bancs individuals han estat els eixos principals d’aquesta urbanització, que ha comportat també l’eixamplament de la vorera del costat Llobregat del carrer Robador i la millora del tram del carrer Sant Pau que transita en paral·lel a la plaça.

Dintre del mateix projecte es va remodelar anteriorment el carrer Espalter, en el qual es troba un altre accés a la Filmoteca. El carrer es va fer de prioritat per als vianants, s’hi va instal·lar un nou ramal del sistema de recollida pneumàtica de residus i s’hi van reforçar les xarxes de clavegueram i enllumenat.

Festa a la plaça i visites a la Filmoteca

La remodelació de la plaça s’inaugurarà diumenge amb una matinal lúdica i festiva en la qual hi haurà els gegants del Raval, els bastoners, contacontes a càrrec de l’espai de creació Almazen, i les actuacions dels castellers de Barcelona i la Raval’s Band. A la una del migdia es farà l’acte institucional d’inauguració de la plaça, amb la presència de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

A les dues del migdia, la festa a la plaça passarà el relleu a un seguit de visites guiades i de sessions gratuïtes de cinema al nou edifici de la Filmoteca de Catalunya. Les visites guiades permetran conèixer la biblioteca i la sala d’exposicions, que inicia la seva activitat amb “Imatges confrontades: la Guerra Civil i el cinema”, una mostra de fotografies que testimonien el paper de l’art cinematogràfic en el conflicte bèl·lic espanyol.

Pel que fa a les sessions gratuïtes de cinema, se’n faran cinc, que s’iniciaran cada hora en punt entre les dues del migdia i les sis de la tarda. Cada sessió tindrà una durada de 45 minuts i s’hi projectaran cinc films de curt metratge per ordre cronològic: Les Tulipes (Segundo de Chomón, 1907); Work/Charlot empapelador (Charles Chaplin, 1915); A través de la ciudad (Enrique Gómez, 1943); El port de la meva ciutat (Jaime Camino, 1984); i Alumbramiento (Víctor Erice, 2002).

Per accedir tant a les visites guiades com a les sessions de cinema caldrà invitació prèvia, que podrà recollir-se a la plaça durant la festa del matí.

PROGRAMA D’ACTES

11’30 h        Arribada en cercavila dels gegants del barri del Raval, amb els bastoners

11’45 h        Contacontes de l’espai de creació i difusió artística Almazen

12’20 h        Balls de gegants i bastoners

13’00 h        Acte d’inauguració presidit per l’Alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias, i el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. L’acte comptarà també amb la presència de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

13’15 h        Actuació dels castellers de Barcelona

13’50 h        Actuació de la Raval’s Band

14’00 h        Inici de les visites guiades i les sessions gratuïtes a la Filmoteca.


barra
veure actuaciÓ

foto_actuacion
Acabada la urbanització de la plaça Salvador Seguí

A finals de gener del 2012 s’han acabat els treballs d’urbanització de la plaça Salvador Seguí. Aquest espai públic situat al barri del Raval ha estat adequat per exercir com a accés i entorn immediat del nou edifici de la Filmoteca de Catalunya. Els eixos principals de l’actuació han estat la pavimentació amb pedra calcària a la portuguesa, la instal·lació de dues noves columnes d’enllumenat, l’ampliació de la vorera del carrer Robador i l’arranjament del tram del carrer Sant Pau que toca la plaça. El projecte ha comportat també la remodelació i instal·lació de recollida pneumàtica al carrer Espalter, on les obres van finalitzar uns mesos abans.

imagen
Finalitzat
Data d’inici
22/11/2010
Data de finalització
25/01/2012
veure actuació>

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal