logo_ciudat
ajuntament
Foment Ciutat Vella Noticies
barra
20 febrer 2012

La plaça Salvador Seguí ja exerceix com a entorn de la Filmoteca

imagen

Diumenge 19 de febrer es va celebrar la festa d’inauguració de la plaça Salvador Seguí, urbanitzada per tal d’adequar-la a la seva nova funció d’accés i entorn del nou edifici de la Filmoteca de Catalunya. El nou equipament cultural es va afegir a la festa amb una tarda de portes obertes a través de la qual es va donar a conèixer a la ciutadania abans d’iniciar la seva programació regular el dimarts 21 de febrer.

imagen de separacion

El barri del Raval va celebrar el diumenge 19 de febrer la festa d’inauguració de la remodelada plaça Salvador Seguí. L’actuació que s’ha dut a terme en aquest espai públic situat a la confluència dels carrers Sant Pau i Robador ha permès adequar-lo a la seva nova funció d’accés i entorn immediat de la nova seu de la Filmoteca de Catalunya, que també es donarà a conèixer a la ciutadania aquest diumenge i que iniciarà la seva activitat regular el dimarts 21 de febrer.

La pavimentació amb pedra calcària a la portuguesa, l’anomenada “calçadinha”, amb un dibuix en successió de semicercles que té continuïtat a l’interior de l’equipament, la millora de les xarxes de subministrament de serveis, la renovació del sistema de sanejament, la instal·lació de dues noves columnes d’enllumenat públic i la col·locació de sis bancs individuals han estat els eixos principals d’aquesta urbanització, que ha comportat també l’eixamplament de la vorera del costat Llobregat del carrer Robador i la millora del tram del carrer Sant Pau que transita en paral·lel a la plaça.

Dintre del mateix projecte es va remodelar anteriorment el carrer Espalter, en el qual es troba un altre accés a la Filmoteca. El carrer es va fer de prioritat per als vianants, s’hi va instal·lar un nou ramal del sistema de recollida pneumàtica de residus i s’hi van reforçar les xarxes de clavegueram i enllumenat.

La remodelació de la plaça es va inaugurar amb una matinal lúdica i festiva en la qual es van anar succeint els balls dels bastoners, els gegants i altres figures de l’imaginari festiu del Raval (exposades totes elles al Casal de Barri Folch i Torres fins el 16 de març), contacontes a càrrec de l’espai de creació i difusió artística Almazen, i les actuacions dels castellers de Barcelona i la Raval’s Band. L’acte institucional va comptar amb la presència de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

Al migdia, la festa a la plaça va passar el relleu a un seguit de visites guiades i de sessions gratuïtes de cinema al nou edifici de la Filmoteca de Catalunya. Al marge de les projeccions, un dels atractius inicials del nou equipament és l’exposició “Imatges confrontades: la Guerra Civil i el cinema”, una mostra de fotografies que testimonien el paper de l’art cinematogràfic en el conflicte bèl·lic espanyol.


barra
veure actuaciÓ

foto_actuacion
Acabada la urbanització de la plaça Salvador Seguí

A finals de gener del 2012 s’han acabat els treballs d’urbanització de la plaça Salvador Seguí. Aquest espai públic situat al barri del Raval ha estat adequat per exercir com a accés i entorn immediat del nou edifici de la Filmoteca de Catalunya. Els eixos principals de l’actuació han estat la pavimentació amb pedra calcària a la portuguesa, la instal·lació de dues noves columnes d’enllumenat, l’ampliació de la vorera del carrer Robador i l’arranjament del tram del carrer Sant Pau que toca la plaça. El projecte ha comportat també la remodelació i instal·lació de recollida pneumàtica al carrer Espalter, on les obres van finalitzar uns mesos abans.

imagen
Finalitzat
Data d’inici
22/11/2010
Data de finalització
25/01/2012
veure actuació>

perfil del contractant


contacte

c/ Pintor Fortuny 17-19 08001 Barcelona

T / 93 256 66 00
F / 93 256 66 27 fomentdeciutat@bcn.cat


formulari de contacto Anar a ...
banner
FOMENT CIUTAT .  Mapa web .  Informació legal